Huonekaluputki sopii persoonallisiin itsetehtyihin huonekaluihin


Putkia ja huonekaluputkia on monenlaisia, kokoisia ja niitä valmistetaan monenlaisesta materiaalista, yleisimpiä materiaaleja ovat erilaiset metallit ja muovit. Materiaalina voi olla esimerkiksi teräsputket, kupariputket, alumiiniputket, PVC-putket ja lasikuituputket. Lisäksi putkia valmistetaan myös betonista. Minkälainen putki valitaan, riippuu paljon käyttötarkoituksesta.

Putket luokitellaan yleensä muun muassa seuraavien kriteereiden perusteella:  

  • Muoto: onko putki neliö, pyöreä, soikea vai monikulmainen
  • Putken seinämän paksuus: putkien seinämän paksuus voi vaihdella ohuesta paksuun.
  • Putken pinta voi olla matta, kiiltävä, sävytetty, puolikiiltävä, käsittelemätön
  • Putken muoto voi olla esimerkiksi pyöreä, neliö, soikea, s-muotoinen ym.
  • Putkia on monissa väreissä ja niitä voi aina maalata haluamansa värisiksi

Huonekaluputki sopii moneen kalusteeseen, vain mielikuvitus on rajana

Huonekaluputkea on monenlaista ja siksi se sopii moneen käyttötarkoitukseen, siitä voi rakentaa näyttäviä ja omaperäisiä huonekaluja esimerkiksi kotiin, näyttelytiloihin tai myymälään. Putkia löytyy myös ulkonäöltään esimerkiksi minimalistisesta kromiputkesta teolliseen putkeen, jossa voi vaikka käyttää lisäksi mittareita ja hanoja. Huonekalujen suunnittelemisessa ja toteuttamisessa huonekaluputkea käyttäen vain mielikuvitus on rajana. Putkesta voi rakentaa minkä huonekalun vaan, esimerkiksi vaatekaapin, hyllyn tai muun säilytystilaratkaisun, se sopii myös monenlaisten pöytien jaloiksi ja siitä voi kehitellä monenlaisia seinähyllyköitä ja astiatelineitä, jotka voi kiinnittää joko seinään tai vaikka kattoon. Huonekaluputki sopii myös sängynrungoksi, valaisimiin ja niiden telineiksi. Putkien muodoilla voi myös leikitellä, esimerkiksi neliö huonekaluputki luo erilaisen tunnelman kuin esimerkiksi yleisemmin huonekaluissa käytetty pyöreä putki. Putkia voi yhdistellä toisiinsa erilaisilla liitoskappaleilla ja niitäkin löytyy paljon erilaisia ja erimuotoisia. Myös erilaisia kiinnittimiä, joilla putkia voi esimerkiksi kiinnittää hyllylevyihin, seiniin, kattoon tai lattiaan löytyy paljon. Huonekaluputkia löytyy myös useissa eri väreissä, esimerkiksi erilaisissa metallin sävyissä, kuten kupari ja teräs, myös mustana ja erilailla patinoituna ja värikäsiteltynä.  

Muista laskea oikea kuormitus huonekaluja suunnitellessa

Huonekalujen suunnittelussa huonekaluputkia käyttäen on tärkeää muistaa kuormituksen oikea laskenta, etenkin liitoskohdissa. Ne kannattaa siis suunnitella huolella ja laskea kantavuus ja ottaa myös huomioon jatkuvan kuormituksen aiheuttama rasitus. Materiaalina huonekaluputki on suhteellisen edullinen ja putkella on myös pitkä käyttöikä.

Lisätietoa huonekaluputkista voit lukea esimerkiksi Lapin Metallikierrätys Oy sivuilta.

minusta

Blogi kierrätyksen tärkeydestä

Kierrätyksen tulisi olla osana jokaisen arkirutiinia. Jätteiden oikea lajittelu, itselle tarpeettomien tavaroiden myyminen tai lahjottaminen eteenpäin sekä myös vastuullinen kuluttumaninen vähentävät ympäristön kuormitusta ja säästävät luonnonvaroja. Kaikkien tuotteiden valmistaminen kuluttaa energiaa ja luonnonvaroja, joten omaa kulutusta kannattaa suunnitella huolellisesti, että tulisi ostettua vain tarpeellisia hyödykkeitä, jotka ovat valmistettu mahdollisimman ekologisesti ja kestävät käytössä. Myös ruokaostokset kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen, että hävikkiä syntyisi mahdollisimman vähän ja siten säästää myös sekä omia että luonnonvaroja. Kaikenlainen ylimääräinen romu kannattaa myös toimittaa kierrätykseen. Jos pihalla esimerkiksi lojuu autonromuja, kannattaa ne toimittaa metallinkeräykseen, koska romumetallista myös maksetaan. Kierrätys ja kulutus ovat tämän blogin ydinaiheita, sekä kaikki niihin läheisesti liittyvät aiheet. Tervetuloa mukaan blogia lukemaan ja mielellään voit myös osallistua keskusteluun aiheesta täällä.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

18 June 2021
Kaikenlaisen jätteen kierrätys, talteenotto ja uusiokäyttö on tärkeää ympäristön kannalta. Kierrätys vähentää neitseellisten raaka-aineiden ja niiden

18 June 2021
Putkia ja huonekaluputkia on monenlaisia, kokoisia ja niitä valmistetaan monenlaisesta materiaalista, yleisimpiä materiaaleja ovat erilaiset metallit

tag